Internet Telefonie - VoIP

Wat is VoIP?

Bij Voice over IP of VoIP wordt het Internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de traditioneel gescheiden werelden van spraak en data samen te voegen. Hierdoor is nog slechts één infrastructuur nodig en kunnen bovendien nieuwe producten en diensten worden ontwikkeld.

Voor de gebruiker hoeft er in principe niks te veranderen bij een overstap van traditionele telefonie naar digitale (VoIP) telefonie. Wat er wel veranderd is de achterkant. De mogelijkheden worden uitgebreider en extra opties staan ter beschikking.

Mobiel

Perfect te integreren met uw smarthphone.

Locatieonafhankelijk

De telfoontoestellen zijn niet werkplekafhankelijk.

Een VoIP toestel maakt en houd (data)verbinding met zijn server, welke onafhankelijk van de locatie van het toestel, indien verbonden, de oproep zal ontvangen. De fysieke telefoonlijn is hierin minder belangrijk, voip telefonie maakt doorgaans gebruik van een afgesloten of openbaar datanetwerk waarop meerdere apparaten (computers, voip telefoons, etc) aangesloten zijn. Tenzij het netwerk zwaar beveiligd is d.m.v. firewalls, is het doorgaans mogelijk zonder al te veel problemen de zelfde telefoon op een ander netwerk of internetverbinding aan te sluiten, en nog steeds met het zelfde nummer kunnen bellen en gebeld worden. Hierdoor is een telefoonnummer niet aan een locatie maar aan een toestel (of serie toestellen) gebonden.

Wat zijn de voordelen van zakelijk VoIP? Bellen via VoIP is goedkoper dan bellen via traditionele telefonie zoals ISDN. Gemiddeld 25% maar soms kunt u met VoIP tot 70% besparen op uw telefoonkosten. De kwaliteit van het signaal is ook beter bij VoIP.

Kostenbesparing

Het werken met op VoIP gebaseerde telefooncentrales is binnen bedrijven inmiddels gemeengoed geworden. Bij de grotere bedrijven wordt per geval de beste oplossing gekozen.

Voor het kleinbedrijf levert OPH de FRITZ!Box oplossingen van AVM.